Autobedrijf Hartendorp – service dealer Daihatsu en Subaru | Gooische Mini’s

MINI verraste ons dit weekend met een meer dan leuke (elektrisch aangedreven) concept. BMW laat ons zien hoe hun visie op de MINI eruit ziet. De tweezitter is in samenwerking met de bekende coachbuilder Carrozzeria Touring Superleggera gebouwd. Het Italiaanse designhuis kennen we onder meer van de Alfa Romeo Disco Volante en de Bellagio Fastback.Bij het ontwerp van de bijzondere MINI hebben de Italianen zoveel mogelijk weggelaten. Het exterieur telt bijvoorbeeld weinig naden. Dit is mogelijk omdat de carrosserie uit grote platen aluminium is opgetrokken. Ook tijdens het ontwerp van het interieur was de gedachteless is more. We zien een strakke cockpit met een touchscreen dashboard wat het gebruik van fysieke knoppen overbodig maakt. De middenconsole bestaat zo te zien uit enkel een schakelpook, een sleuf voor de sleutel en de bediening voor het dak.Het designhuis is de heritage van MINI niet vergeten. Zowel de (LED) achterlichten als het buizenframe in de deurpanelen vormen de lijnen van de Union Jack.Al met al is deze MINI Superleggera Vision een meer dan geslaagde concept als je het ons vraagt. Het is nog even afwachten wat voor krachtbron BMW voor de concept in petto heeft, maar duidelijk is dat deze elektrisch wordt aangedreven. Wij zeggen: nu al maken!